Галерея заходів

Свято останнього дзвоника

Навчальний рік - відрізок часу. А будь-який відрізок має початок і кінець....Яким  тривожним  був цей початок  пам'ятають усі - чи впораємось, чи витримаємо, чи не схибимо.....І який впевнений у нього кінець - все подолаємо!!! Подолаємо разом - з незламними дітьми, яки після нічних  атак приходили в клас,  з невтомними вчителями, які  не опускали рук і в самі важкі дні,  з турботливими й люблячими  батьками...Останній день навчального року  яскраво і переконливо довів це - Свято останнього дзвоника  і Свято прощання з початковою школою засвітили щасливі посмішки на обличчях як батьків, так і дітей. Яскраві, талановиті, неперевершені діти вражали всіх умінням бути щасливими й вдячними  захисникам за кожну  таку хвилину. 

Прощавай, початкова школо 2023!

Кінологічний захід

Кінологічний захід в загальноосвітньому навчальному закладі №6 міста Києва!

Кінологи та спеціально навчені собаки-терапевти інноваційно-реабілітаційного центру База 4.5.0 відгукнулися на запрошення керівництва закладу провести для діточок, випускників 1-го та 4-го класів, заняття з каністерапії.

Вийшло справжнє кінологічне свято: дітки отримали пізнання щодо погодження з собаками та мали змогу поспілкуватися з нашими собаками-помічниками. На прохання психолога школи були проведені групові та індивідуальні заняття для діточок з особливими потребами.

Море позитиву, радість, посмішки, обнімашки та чудовий настрій подарували дітлахам кінологи та спеціально навчені собаки Бази 4.5.0.!

Наша неймовірно чудова команда:

Собаки: вельш-коргі Фоксі та Лайсвє, шиба-іну Хіро, німецький боксер Лінда та лабрадор Балу.

Кінологи-дресирувальники:

Керівник - Ірина Федосенко

Дарина Федосенко, Аліна Бірзул, Олександр Оваденко та Jenichka Romanenko

#каністерапія #База450 #діти #допомога #волонтер #школа #Київ


До Дня Захисту Дітей

Цьогоріч свято до #День_Захисту_Дітей проводиться під час військових дій. Діти в Україні - діти, які переживають жахи війни.

Але попри війну та всі небезпеки, наше життя триває. І вся шкільна родина - учні, вчителі, батьки #СЗШ_6 зібрались на святі "Розуму і краси". Щоб відзначити, нагородити, подякувати переможцям міських, районних олімпіад, змагань та конкурсів.

Нам є чим пишатися!

За можливість провести свято, ми дякуємо нашим янголам - охоронцям - воїнам ЗСУ.


В #День_Захисту_Дітей в #СЗШ_6 була оголошена благодійна акція #Українська_книга_для_дітей_ВПО

Зібрана учнями бібліотека буде передана Червоному Хресту Подільського р-ну.

Сміливі навчатись...

#ПоділОсвіта

"Сміливі навчатись..." - це не  про уявних  та міфічних героїв, це про наших дітей... Дітей , які  між   атаками ракет ,  нальотами шахідів , блекаутами  відповідально та гідно  виконували свій  учнівський обовязок.  Про  перший рік  такої складної та наполегливої роботи  на святі Букваря сьогодні  звітували першокласники - творчі, активні, зацікавлені. Шкільна зала знову наповнилась піснями, віршами , музикою. Запрошені на свято батьки милувались і раділи  своїй дітлашні, віддячували вчителям Шепель Н.М. та Коваленко О.А.  щирими посмішками.

В гостях у шкільній бібліотеці

#ПоділОсвіта

Спливає перший навчальний рік наших найменьшеньких учнів.... Залишились в історії хвилювання від перших шкільних днів , стала вже рідною така незнайома вчителька,вивчені літери та  прочитані  всі сторінки  букваря ...І от наступний крок - знайомсво з шкільною  бібліотекою. Підтримати  у малечі інтерес до спілкування з книгою, залучити їх до читання - задачі, які успішно розвязує завідуюча шкільною бібліотекою Яновська О.В.  Адже її цікаві і натхненні розповіді про письменників, героїв творів не залишають байдужими нікого.


Тиждень безпеки дорожнього руху

З 15.05 по 19.05  #Тиждень_безпеки_дорожнього_руху. Впродовж тижня були проведені класні години, тренінги з відпрацюванням навичок безпечної поведінки на дорозі. 5-ті класи зробили виставку малюнків "Мій друг - дорожній рух". 



Здобувачі освіти СЗШ 6 (5-8 класи), стали учасниками  Єдиного національного уроку «Безпечна дорога додому» в рамках національного проєкту Безпечна країна.

Під час заходу розглянули різні аспекти безпеки на дорозі, про які повинен знати кожен – дорожнім знакам, правилам поведінки пішоходів, користування громадським транспортом та персональним електротранспортом, деяким обов’язковим вимогам до дітей як учасників дорожнього руху, порядку дій у разі дорожньо-транспортної пригоди чи інших нещасних випадків у дорозі тощо.

Захід проводили вчителі з основ здоров'я Плужникова А.О. та Шинкарьова Ю.С.



День вишиванки

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта #Вишиваємо_Перемогу #Всесвітній_День_Вишиванки

Наша вишиванка - то пісня України,

Нашої священної землі!

В ній співають ранки солов'їні,

Квітом розквітаються гаї!

Наша вишиванка - то броня нашої нації!

Дякуємо нашим Захисникам за можливість сьогодні вдягнути її!


Заходи до Дня матері

#ПоділОсвіта

Напередодні Дня матері до школи завітали найдорожчі, найрідніші - МАТУСІ. Актову залу наповнили пісні, присвячені мамам, вірші зі словами визнання та подяки, лагідні посмішки, що супроводжували розважальні конкурси. А на завершення свята діти 2 класів подарували своїм улюбленим матусям власноруч виготовлені обереги. Промінчик щастя в цей прекрасний весняний день торкнувся обличчя кожної мами, що була присутня на святі та осяяв його посмішкою. Слова подяки від мам отримали вчителі Заклюка Н.Л., Мелікова Л.А., Івановська Г.М., Чернявська О.В.#




Наймолодші учні заздалегідь готувалися до Дня Матері. Приготували для найрідніших матусь листівки та написали сенкан. Вчителі для дітей провели флеш-моб присвячений цьому святу.

Важливо з малечку цінувати та шанувати найріднішу людину на світі - свою Матусю, поважати та бути вдячним за все!

Дякуємо Вам та вітаємо зі святом!

#СЗШ_6 #День_Матері


День пам'яті та примирення

#ПоділОсвіта #СЗШ_6

5 травня #День_памяті_та_примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства.Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це – путінська росія, яка говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян». Сьогодні саме РФ, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі. Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.

Учні 10 – тих класів провели урок – пам'яті для учнів 7 – 8 класів.




#Поділ_Освіта #СЗШ_6

  8 травня учні  7-г класу  вшанували пам'ять жертв  Другої світової війни. У День  пам'яті та  примирення діти  разом із  класним керівником  перегорнули   трагічні сторінки  Другої світової війни. Під час  години  спілкування учні  усвідомили, що  не повинні щезнути  в пам'яті  людській великий  подвиг  і водночас  велика  трагедія  нашого народу. Не можна  забути  тих, хто  віддав своє життя для  щастя  інших.

   Пам'ять про  минуле - це  запорука  неминучості  нашої  ПЕРЕМОГИ  сьогодні.


Тиждень цивільного захисту 2023

#ПоділОсвіті#СЗШ_6

В рамках тижня Цивільного захисту учні 3-В та 3-Г класів, разом із вчителями: Єгіпко Ю.В. , Писаревою С.І. та Савицькою Л.О. відвідали #СЗШ17 в якій зустрілися з інспектором пожежної служби та поліцейським Подільського району.  У нас відбулася змістовна розмова на тему:"Надзвичайні ситуації, що можуть виникнути в повсякденному житті. Правила дій"


Дівчата 5-А (Юлія Мінаєва, Маргарита Моргулець, Софія Драгунова) зробили флешмоб "Безпека на дорозі" для учнів початкової школи! Діткам дуже сподобалося! Молодці!





#День  Цивільного захисту _#СЗШ #6

27 квітня  2023 року  в СЗШ#6 м.Києва був  проведений  День  цивільного захисту.

  Вчителями  предметів "Захист  Вітчизни ","Основи  здоров'я "був  проведений  комбінований  тренінг з елементами  квест-гри "Наша  безпека - у наших  руках "для  учнів  7-8 класів.

   Для  учнів  7-9 класів  було  організовано  перегляд фільмів за тематикою цивільного захисту:

Вчителями  предметів "Захист Вітчизни", "Основи здоров'я" було проведено  навчання  учнів  10-11 класів "Правила  накладання  пов'язок  та дії  у надзвичайних ситуаціях "

 Військовий  ЗСУ, наш  вчитель Данило Олександрович, розповів  старшокласникам  про загрози  воєнного часу  та про правила  поведінки  у небезпечних  ситуаціях.

У школі  відбулась  екстрена  евакуація  та тимчасове  виведення всіх   учасників  навчально-виховного процесу  із  зони  загрози  життю  за сигналами  оповіщення  про надзвичайні ситуації.

 Всі  класи  підготували  та розмістили  для  огляду  інформаційні  листівки  на теми: "Мова  вулиці. Про що говорять невідомі предмети", "Небезпеки  сьогодення", "Це повинен  вміти кожен (заходи долікарської допомоги".

 Класними  керівниками  були  проведені  виховні години  з тематики  цивільного захисту.

 Особлива увага при  проведенні заходів була приділена  формуванню  у свідомості  учнів  відчуття  особистої  та колективної безпеки, обов'язкового  дотримання  правил  безпечної поведінки.



В рамках тижня Цивільного захисту вчителем Питель Н. В. була проведена виховна година «Надзвичайні ситуації що можуть виникнути в повсякденному житті». Учні 4-Б класу ще раз повторили правила поведінки під час виникнення небезпеки, розфарбували малюнки на тему «Мова вулиці. Про що говорять невідомі предмети» та відпрацювали алгоритм дій під час евакуації у разі виникнення пожежі. 

#ПоділОсвіта_СЗШ #6

#Безпека _дітей #Основи _здоров'я

 Чи потрібні  аргументи  навіщо  знати  основи  домедичної  допомоги, вчитися тактичній  медицині  та  постійно  практикувати  ці навички, як  тільки  з'являється  вільна  хвилина?

  Учні  7-г класу  СЗШ#6 знають  відповідь  на це питання. Під час  уроків  з основ здоров'я, які  викладає  Анна Олегівна, та тренінгу  під  керівництвом  тактичного  медика-стрілка відділення  ДФТГ  Вікторії  Володимирівни  діти  поєднали  теоретичні  знання  з відпрацюванням  практичних  вмінь.

Засвоєння  чітких  алгоритмів, впевненість  дій  може  зберегти  життя!Про це  варто  пам'ятати  за будь-яких  умов, а особливо  під час війни.


26.04.1986... Пам'ятаємо...

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта

26 квітня Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф, #День_Памяті_Про_Чорнобильську_Катастрофу.

Чорнобильська аварія стала величезною трагедією для людей та найбільшою екологічною катастрофою XX ст.

Напередодні цієї дати до нас приїхав науковий співробітник #Національного_музею_Чобнобиль та учасник ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Бабаков С.М. з цікавою та змістовною лекцією для дітей.

Чорнобиль - це вже Історія України, але дітей треба вчити вболівати за минуле своєї держави, щоб протистояти злу, насильству, руйнуванню навколишнього світу. Вчитель Питель Н.В. учням 4-Б класу провела урок памʼяті Чорнобильської трагедії. 

Учні 7-Б та 8-Б класів відвідали #Національний_музей_Чорнобиль

Побачили в експозиції музею понад 9 тисяч експонатів; дізналися чим ТЕС відрізняється від ТЕЦ і що таке ГАЕС; чому колись виникла необхідність в атомних електростанціях та як захистити себе від радіації.


Заходи до Дня Землі

Впродовж тижня вчитель-методист Кузбіт Т.М. проводила цікаві та пізнавальні уроки з природи та географії до #Всесвітнього_Дня_Землі. Учні з задоволенням готували презентації, читали, вірші, оформлювали плакати та захищали свої проєктний роботи.

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта #День_Землі


#День_Землі вперше був відзначений у 1970 р. Цей день має за мету об'єднати людей планети для захисту нашого навколишнього середовища та привернути уваги до екологічних проблем планети на місцевості де ми живемо.

У 4-Б класі вчитель Питель Н.В. провела інтегрований урок "Форми земної поверхні України". На якому діти не тільки вивчили основні форми Земної поверхні, а ще створили макет місцевості та замислитись над тим, що люди можуть зробити для розв'язання екологічних проблем.

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта


 3-г клас до #День_Землі організував виставку малюнків та поробок. Вчитель Писарева С.І. провела екологічну гру та разом з учнями оформили куточок, присвячений цій темі.

В процесі спілкувалися на важливі теми: що Земля - наш спільний дім, який треба берегти й  ми відповідальні за природу, яка оточує нас. Земля - одна країна для всіх!

Більше любові, менше битв - і світ буде в порядку!


В 5-Г пройшов урок довкілля з Кузбіт Т.М., на якому учні підготували та захистили свої проєкти, вони усвідомили, що Земля - наш спільний дім, відчули нашу всеземну спільність і взаємну залежність один від одного. 

Всесвітній флешмоб садівництва

#СЗШ_6 #Все_буде_ОК #ПоділОсвіта

Сьогодні, учні 3-В класу СЗШ 6 приєдналися до всесвітнього флешмобу садівництва. Ми садили квіти для своєї школи

Нехай квітне школа, а дітям від цього стає приємно і затишно.


Великдень

#ПоділОсвіта

Продовження історії листа, який ми отримали в скриньку довіри...

https://www.facebook.com/groups/sch6kyiv/permalink/580903504004651/

Разом з учнями та їх батьками ми організували благодійний ярмарок та МК з виготовлення мандал та розпису пряників. Зібрані кошти будуть витрачені на закупівлю тканини для маскувальних сіток та на допомогу в придбанні дрона військовим.

Дякуємо всім хто долучився до акції!

Разом до перемоги!


Великдень

Здивували сьогодні не тільки святково прикрашені  дерева на вході, а й найменші школярики. Перший "а" клас на чолі із своєю творчою і небайдужою Наталією Мирчівною  за підтримки батьків активно долучився до "чистого четверга". Результат - чисте подвір'я та висаджені квіти. 

Великдень

Напередодні Великодня, чудовими крашанками й писанками, які власноруч виготовили наші учні, хотіли прикрасити черешню у шкільному дворі. Але дивлячись на весняну дощову погоду вирішили прикрасити наших красенів - фікуси Бенджаміна, які тепер зустрічають всіх перед школою.

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта


Скринька довіри

Нещодавно в школі відновила свою роботу "Скринька довіри". І ось яким був один із перших листів, що до неї потрапили.....Діти мріють про перемогу, хочуть бути долученими хоч якоюсь крихтою до цієї історичної події. І щоб підтримати дитячу ініціативу та створити відчуття спільної  справи в школі протягом тижня сплановано провести майстер-класи  з виготовлення Пасхальних прикрас та ярмарку. Заходи будуть благодійними, адже на зібрані кошти плануємо знову придбати тканину для маскувальних сіток та передати кошти на закупівлю  такого необхідного обладнання. Дякуємо всім, хто долучився до підготовки цих заходів. Запрошуємо долучатись батьків!


Загальноміська толока

#ПоділОсвіта

#Загальноміська толока

Війна не знищила бажання українців зробити світ кращим навколо себе...Вже починають квітувати "клумби перемоги", які ми засаджували восени, а от навесні випускники школи №6 вирішили залишити по собі пам'ять в алеях катальп  та сквериках бузку. Учнівство  та працівники школи активно долучилось до міської толоки, адже дбати про куточок рідної землі - велике щастя...


Радіодиктант "Спільно до безпеки"

У Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки учнівство  2-6 класів СЗШ№6  долучилось до інтерактивного уроку з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами  та  радіодиктанту «Спільно до безпеки». 

Курс "Не дрібниці у стосунках"

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта

На цьому тижні стартував курс для учнів старших класів у рамках освітнього проєкту «Не дрібниці у стосунках».

Під час курсу обговорювали тему здорових та токсичних стосунків, розкривали поняття психологічного насильства та напрацьовували алгоритм дій.

Учасники отримали сертифікати, друковану та сувенірну продукцію від організаторів.

* Захід проводиться у межах співпраці #UNFPA та #МолоДвіжЦентр.Львів за підтримки уряду Великої Британії. Думки, погляди та рекомендації, викладені у цій події, належать авторам(-кам) і не обов’язково відображають офіційну політику чи позицію UNFPA, МолоДвіжЦентр.Львів або уряду Великої Британії.


Весняні канікули з користю

Наші учні проводять весняні канікули з користю

Сьогодні вчителі фізкультури провели шкільні змагання з волейболу! В змаганнях взяли участь учні 7х-11х класів.

Ціль та завдання змагань:

стимулювати інтерес до спорту та здорового способу життя;

сприяти розвитку фізичних здібностей та командної дисципліни учнів.

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта

Проєктна робота у 5-х класах

Захопившись темою "Стародавній світ", учні 5-х класів виконали проєктну роботу "Чудеса стародавнього світу".

Проєктна діяльність допомагає у навчанні та вихованні дітей через творчу і активну діяльність.

П - потреба

Р - результат

О - оцінка себе

Е - ерудиція

К - контроль

Т - технологія

#СЗШ_6

#ПоділОсвіта


Бесіда "Вибухонебезпечні та підозрілі предмети"

З метою захисту життя  та збереження здоров'я дітей під час весняних канікул для учнів 8-х класів було проведено профілактичну бесіду за участю залученого спеціаліста  провідного фахівця відділу реагування на надзвичайні ситуації та ліквідацію їх наслідків Подільського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві Черняка Валерія Володимировича.

Тема бесіди : Вибухонебезпечні та підозрілі предмети


Проєкт "Квітуча школа"

Весняне сонечко покликало до дій!

Учні 9А класу розпочали челендж "Квітуча школа". На шкільному подвір'ї висадили кущі бузку та жасмину

#СЗШ_6

#ПоділОсвіта


Випускники нашої школи прийняли челендж "Квітуча школа" від учнів 9- А класу та долучилися до всеукраїнського благодійного проєкту, який проводиться за ініціативи асоціації квіткових виробників Нідерландів, України, найбільшого інтернет-магазину "Florium".

Випускники  разом з вчителями висадили цибулини тюльпанів, нарцисів, гіацинтів, крокусів на території  школи.

#СЗШ_6 #Квітучашкола #ПоділОсвіта


Шевченківські дні  у 2023 році

Щороку 9 і 10 березня в Україні відзначають Шевченківські дні. Наша школа вшанувала пам'ять українського поета, живописця, громадського діяча. Все життя і творчість Тараса Шевченка були присвячені українському народу.

В 7-их та 8-их класах пройшла вікторина до дня народження Т.Г.Шевченка. Діти розповідали вірші та співали пісні на вірші поета.

Борітеся - поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда,

За вас слава

І воля святая!

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта

#Борітеся_Поборете

#Департамент_освіти_і_науки_Києва #Все_буде_Україна_Ок



Міжнародний день рідної мови

Міжнародному  дню рідної мови присвятили вчителі української мови та "Захисту України" в СЗШ№6 урок-семінар  для 10-11 класів "Сучасна проблема мовної  стійкості як результат тривалого  лінгвоциду."  Учнівська молодь спільно з педагогами проводила дослідження історичних джерел  щодо кроків з винищення української культури, визначали   ознаки лінгвоциду, досліджували  використання української мови в родинах учнів школи, шукали шляхи подолання двомовності. Сучасний урок розкрив високу  майстерність вчителів, які його розробили - Шакун Р.М., Калініченко О.П., Єгорова І.М. та громадянську позицію старшокласників, спрямовану на розбудову української державності.


День Єднання України

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта #Все_Буде_Україна_Ок #День_єднання_України

16 лютого День єднання України. У цього дня ще немає певних традицій, але він має особливе значення - показати світу, що ми сьогодні - одне ціле, ми єдині та будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє!

Учні початкової школи спілкувалися на тему єднання. Під час уроків відгадували мовні загадки, відновлювали прислів‘я та писали побажання рідній країні - Україні!


День закоханих у різних країнах світу

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта

Сьогодні, 14 лютого, в нашій школі пройшла вікторина

Учні середньої та старшої школи дізналися як святкують День закоханих у різних країнах та зробили щиросердечне зізнання у любові своїм вчителям


До дня вшанування героїв Небесної сотні

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта #День_Героїв_Небесної_Сотні

До Дня вшанування Героїв Небесної Сотні в школі пройшла акція "Ангел пам'яті". Учні 6-х класів взяли участь в акції та виготовили янголів, які будуть прикрашати нашу школу.


Всесвітній день безпечного інтернету

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта #ДеньБезпечногоІнтернету

7 лютого відзначають Всесвітній День безпечного інтернету під гаслом "Разом для найкращого Інтернету".

Наші учні 4-Б класу обговорювали

- переваги інтернету у сучасному житті;

- позитивні та негативні його сторони;

- вплив інтернету на психіку школяра.

Діти самостійно для себе склали правила користування безпечним інтернетом.

Створимо безпечний та кращий інтернет для всіх

Урок з првил мінної безпеки

#СЗШ_6 #Урокимінноїбезпеки #ПоділОсвіта

Сьогоднішні реалії вимагають від нас постійно дбати про власну безпеку.

В перший день навчання, після довгих зимових канікул, учні початкової школи повторили та закріпили знання про правила мінної безпеки. Повторили, що в ніякому разі не можна:

наближатися до вибухонебезпечних предметів;

пересувати його або брати до рук;

розбирати, кидати, бити по ньому;

розпалювати поряд багаття;

приносити вибухонебезпечний предмет додому.

Не забувайте частіше говорити з дітьми про  безпеку та правила поведінки, ці знання допоможуть зберегти власне життя!


День Святого Миколая у молодшій школі

Навіть коли немає світла, наші учні молодшої школи проводять час із задоволенням та користю!

Розпис медових пряників, виготовлення іграшок та вирізання сніжинок в день Святого Миколая стало справжнім творчим захопленням, яке принесло дітям радість і позитивні емоції.

Всі залишились задоволені благодійними майстеркласами від вчителів і раді були допомогти воїнам ЗСУ.

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта


Лекція-квест з мінної безпеки у 7-х класах

На уроках з основ здоров'я, наші вчителі постійно говорять з учнями про особисту безпеку та правила поведінки в повсякденному житті. Ці теми, на разі, є дуже актуальними для дітей.

В рамках #ТижденьБезпекиЖиттєдіяльсті, який проходить з 12 по 16 грудня, учні 7-х класів прослухали лекцію та пройшли квест з мінної безпеки. Виділили й запам'ятали головні рекомендації від спеціалістів:

Ці правила потрібно знати та пам'ятати кожному!


Інтегрований урок української літератури та технологій

#СЗШ_6 #Поділ_освіта

Все _буде _Україна

12 грудня  2022 року  учні  7-г класу  СЗШ#6 під  час  інтегрованого  уроку  української літератури  та технологій, вивчаючи  повість "Климко "Г. Тютюнника, не тільки  проводили  паралелі  між  подіями  сучасної війни  в Україні  та подіями  Другої світової війни, висловлювали  думки про значення доброти, милосердя, чуйності, співпереживання, але  й долучилися  до благодійної акції "Зігрій  воїна ЗСУ ".Діти  разом  із вчителем технологій Мухіною  Л.В.  та класним керівником  Ткаченко Н.Л. виготовляли  окопні свічки для бійців ЗСУ, розуміючи, що  тепло - це головне добро, яке  зараз  дуже   потрібне для  наших  захисників. Учні  7-г вірять, що  їхня  праця  не марна, вона - для  ПЕРЕМОГИ. Все  буде  Україна!


10 грудня - Всесвітній день захисту прав людини

#СЗШ_6 #ПоділОсвіта #ДеньЗахистуПравЛюдини

10 грудня відзначають Всесвітній День захисту прав людини

Кожна людина повинна знати свої права та обов'язки, починаючи зі свідомого шкільного  віку. Їх потрібно не тільки знати, а й поводитись відповідно. І ні в якому разі, своїми вчинками,  не порушувати прав інших людей!

Наші учні звернулися до Конституції України та ще раз проговорили про права та обов'язки, а саме:

- те, що всі люди вільні та рівні у своїй гідності та правах;

- конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані;

- що всі мають право на вільний розвиток особистості, право на навчання і всі рівні перед законом;

- що Україна гарантує піклування та захист своїм громадянам;

- маємо невід'ємне право на життя, повагу до власної гідності, право на свободу та свободу думки!


10 грудня відзначають 

Всесвітній День захисту прав людини 


❗Кожна людина повинна знати свої права та обов'язки, починаючи зі свідомого шкільного  віку. Їх потрібно не тільки знати а й поводитись відповідно. І ні в якому разі, своїми вчинками,  не порушувати прав інших людей!

Наші учні звернулися до Конституції України та ще раз проговорили про права і обов'язки а саме:

- те, що всі люди вільні і рівні у своїй гідності та правах;

- конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані;

- що всі мають право на вільний розвиток особистості, право на навчання і всі рівні перед законом;

- що Україна гарантує піклування та захист своїм громадянам;

- маємо невід'ємне право на життя, повагу до власної гідності, право на свободу та свободу думки!

💛Україна -це супер! Україна - це ексклюзив! 💙 

Починаючи з  07 грудня 2019 року, в Україні вже традиційно відзначається Всесвітній день української хустки. Вперше його провела ініціативна група з депутаток, громадських діячок, акторок театру та кіно, викладачок та інших жінок. Мета свята-популяризації невід’ємного елементу традиційного українського жіночого одягу – хустки.


День української хустки — неофіційне щорічне свято, що відзначається з метою об'єднання жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій, популяризації української автентичної культури, вивчення історії України та традицій українського народу.

Виготовлення окопних свічок учнями 9-х класів

Вчитель трудового навчання Мухіна Л.В. провела з учнями та ученицями 9-их класів майстер-клас з виготовлення окопних свічок. Підлітки долучились до важливої справи, адже така свічка в окопі на передовій може протягом годин бути для наших захисників єдиним джерелом тепла... Збираємо парафін і продовжуємо таку важливу справу!!! 

Благодійна вистава за мотивами казки І.Франка "Фарбований Лис".

Учні 5-А класу організували благодійну виставу за мотивами казки І.Франка "Фарбований Лис".

Наші першокласники відвідали вперше театральну виставу та були емоційно вражені та схвильовані долею Лиса.

Всі залишилися задоволені благодійною виставою і раді були допомогти воїнам ЗСУ.

21 листопада Україна відмічає День Гідності та Свободи, ця дата затверджена Указом Призедента України від 18 травня 2018 року. 

Боротьба за свободу волевиявлення українського народу продовжується і зараз.

В #СЗШ_6 було проведено виховну годину "Україна - країна нескорених!". Де обговорили з учнями цінності, які відстоюють українці; незалежність нашої держави; волю; соборність та гідність України та українців. Розмовляли про пам'ятні події та визначні здобутки українського народу.

З 14 по 20 листопада було проведено Тиждень правил дорожнього руху. В СЗШ √6 пройшов єдиний національний урок "Безпечна дорога додому". 

Під час уроку учні:

- пройшли інструктажі з правил дорожнього руху;

- закріпили та поглибили знання з правил дорожнього руху ;

- розвивали вміння і навички свідомо дотримуватися правил дорожнього руху, щоб уникнути травм та нещасних випадків;

- виховували навички свідомої та дисциплінованої поведінки на вулиці;

- виготовили сітловідбивчі брелоки;

- зробили виставку тематичних малюнків.

09.11.2022 року, у День української мови та писемності, учні та вчителі нашої школи долучилися до Радіодиктанту національної єдності-2022.

Учні 6-а класу #СЗШ_6 здійснили перші, але впевнені кроки, обираючи позицію ЗА СВІТ без насильства і цькування. Протягом вересня-жовтня встигли ознайомитись з поняттям «Буллінг», дізнались історію виникнення U.N. Anti-Bullying Day (2012). Розглянули, як уберегти себе від кібербуллінгу. Розпочали роботу над можливостями протидії. Вчаться висловлювати свої думки, щодо організації соціально безпечного шкільного середовища (знімають невеличкі відео, малюють малюнки). Зважаючи на серйозність проблеми і необхідність розуміння наслідків, маємо на меті продовжувати розпочату роботу!

#ПоділОсвіта #Все_буде_Україна_Ок #Безпечне_середовище #ЗаСвітБезНасильстваТаЦькування


#СЗШ_6 #ПоділОсвіта #Мипротивійни #ПравилаповедінкивНС #ВсеБудеУкраїнаОк

У зв'язку зі зростанням загрози ураження цивільного населення України мінами та вибухонебезпечними предметами, класним керівником 7-Г класу Ткаченко Н.Л. було проведено виховну годину "Порядок дій та правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів".

Вчителем були надані рекомендації з питань уникнення уражень мінами та вибухонебезпечними предметами та поведінки у надзвичайних ситуаціях. Діти пройшли квест з даної теми, де показали найвищі результати.


#СЗШ_6 #кібербезпека #KPMGGlobalCyberDay

#ВсеБудеУкраїнаОк #ПоділОсвіта

Наші учні молодших та середніх класів відвідали навчальну сесію з кібербезпеки від KPMG Global Cyber Day. Де дізналися що таке кібербезпека, кіберзалякування; які кібератаки існують; як захистити свої гаджети та які сервіси безпечніше використовувати. Також повторили правила поведінки в соціальних мережах та під час онлайн ігор. Було цікаво та корисно.

В рамках "Тижня знань з охорони безпеки життєдіяльності" в #СЗШ_6 Подільського р-ну було проведено низку заходів з метою виховання у дітей:

- життєвих навичок, що мають важливе значення для безпеки в повсякденному житті;

- свідомого ставлення до безпеки людини;

- дотримання правил поведінки при надзвичайних ситуаціях;

- правил поведінки з вибухонебезпечними предметами;

- гуманного ставлення до людини та природи.