СЗШ  №6

Подільського району м. Києва 

#ПоділОсвіта #СЗШ_6 #День_української_писемності_та_мови

#Говорити_українською

#поважати_націю_Героїв

   День української писемності та мови своєю суттю історично звеличує нашу націю! Шлях розвитку нашої рідної мови був тяжким, але український народ зміг її зберегти, аби нині ми відчували її красу та мелодійність. Сьогодні українська мова - це запорука нашого єднання й переможного майбутнього. Зі святом всіх нас, УКРАЇНЦІ!!! Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом!!! МИСЛІТЬ,ВІДЧУВАЙТЕ, ГОВОРІТЬ, ЖИВІТЬ УКРАЇНСЬКОЮ!


в #СЗШ_6 було проведено  інтелектуально-розважальний захід між ученицями 8-х класів "Майбутня доля мислилась давно". Захід був присвячений Дню захисників та захисниць України.

  Наші дівчата побували у краю козацьких звичаїв, пригадали гетьманів України, згадали конституцію Пилипа Орлика та дізналися як варили  козацький куліш. 

  Під час гри розвивали комунікативність, навички і вміння "чути" і "слухати" один одного

Наші учні молодших та середніх класів відвідали навчальну сесію з кібербезпеки від KPMG Global Cyber Day. Де дізналися що таке кібербезпека, кіберзалякування; які кібератаки існують; як захистити свої гаджети та які сервіси безпечніше використовувати. Також повторили правила поведінки в соціальній мережах та під час онлайн ігор. Було цікаво та корисно❗🎮🕹️🖥️

29 вересня - День пам'яті трагедії Бабиного Яру

29 вересня особлива дата для Києва - День пам’яті трагедії Бабиного Яру. Виповнюється 81 від дня трагедії роковин.

Бабин Яр - одне з найвідоміших пам'ятних місць, пов'язаних із людською трагедією, місце нацистського геноциду. Бабин Яр у світі здебільшого відомий як місце масового винищення єврейського населення в столиці України. Насправді ж він став великою братською могилою для людей багатьох національностей, в тому числі і українців, які на той час опинилися в цьому місті.

Трагедія Бабиного Яру - скорботні події, які завжди будуть пам’ятати, так само, як і пам’ятатимуть біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

У цей день ми приєднуємося до загальної скорботи… 

21 вересня в усьому світі відзначають Міжнародний день миру

У сучасному світі мир - це найбільша цінність! В цей день кожен має зрозуміти важливість миру для людей всієї планети.

З нагоди Дня миру в СЗШ№6 пройшли тематичні заходи та флешмоб "Діти України за Мир!", в якому діти висловили свої думки та побажання.

Шана і вічна пам'ять захисникам України, що полягли в боях за українську незалежність та державність!

Вічна слава героям!

Від усього серця щиро вітаємо Вас з національним святом! 

З Днем Незалежності, Україно! 

З Днем Незалежності України!  Процвітання Вам, Вашій родині і нашій країні! Будьте незалежні і вільні у всіх своїх проявах!

Дякуємо за самовідданість і відвагу нашим Збройним силам України і віримо в перемогу нашої держави!

З Днем Державного Прапора України!

Щорічно 23 серпня відзначається державне свято – День Державного Прапора України.

Державний прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. 

Синьо-жовтий прапор для українців − це символ свободи і боротьби за незалежність.

То ж нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові успіхи заради своєї Батьківщини.